BioKymppi Oy - Yritys

 

BioKymppi Oy on yksityinen osakeyhtiö, jonka päätoimiala on orgaanisten jätteiden käsittely, energia- ja lannoitetuotanto. Lisäksi yhtiö tarjoaa jätteiden biokaasutuotantoon, jätteiden käsittelyyn ja kierrätykseen liittyviä asiantuntija-, koulutus- ja tutkimuspalveluita.

Kiteen Sopensuon biokaasulaitoksen ympäristölupa mahdollistaa orgaanisen jätteen käsittelyä aina 19 000 tonniin saakka. Raaka-aineista tuotetaan biokaasua ja orgaanisia lannoitteita, jotka soveltuvat myös käytettäväksi luomuviljelyn täydennyslannoitteena.

Reaktoreissa syntyvällä biokaasulla ja Kiteen suljetulta kaatopaikalta kerättävällä kaatopaikkakaasulla toimiva chp-laitos (kaasumoottori+generaattori) tuotetaan sähköä ja lämpöä. Energiasta osa menee laitoksen omaan käyttöön, osa sähköstä myydään valtakunnan verkkoon. Lisäksi biokaasua siirretään Kiteen Lämmöllä sijatsevalle kaasukattilalle ja chp-laitokselle. Kaasu muutetaan siellä sähköksi sekä lämmöksi Kiteen kaukolämpöverkkoon. Bio- ja kaatopaikkakaasun määrä vastaa noin miljoonaa litraa kevyttä polttoöljyä. Tämä vastaa 300 - 500 omakotitalon sähkön ja lämmön kulutusta.

Laitos on tehty 2-linjaiseksi, joista molemmista tulee kiinteää ja nestemäistä orgaanista lannoitetta peltoviljelyyn. Arvioiduilla tuotantomäärillä saadaan lannoitteita 1 000 - 1 500 hehtaarille.

Laitoksen rakentamiseen ja toimintamalliin on haettu oppia Suomesta, Ruotsista ja Keski-Euroopasta, jossa biokaasulla tuotettu energia- ja lannoitemäärät on aivan eri kokoluokassa Suomeen verrattuna.

 

 

                                                                                    

 

 

   Ajankohtaista

ajankohtaista

03.04.2018

Tuoteselosteet 2018 päivitetty

Vuoden 2018 lannoitteden tuoteselosteet päivitetty ja ne löytyvät lopputuotteet välilehdestä

Lue lisää »